Van hobby naar beroep

Sinds mijn veertiende ben ik al bezig met het maken van websites. Ik begon in Macromedia Flash en experimenteerde met de interactiviteit en de animaties die Flash bood. Vlak voor mijn studie Mediatechnologie stapte ik over op HTML en CSS, vanwege het grotere draagvlak en de betere toegankelijkheid.

Mediatechnologie

Tijdens mijn studie Mediatechnologie heb ik over allerlei media geleerd, maar ik bleef altijd bezig met het internet. Vormgevingslessen gebruikte ik voor betere websiteontwerpen en programmeerlessen kwamen van pas bij verschillende scripttalen. Tijdens mijn stage leerde ik om interactiviteit en animaties zoals in Flash, ook in HMTL websites te realiseren door middel van Javascript.

Bedrijfsleven

Hoewel ik nog in de laatste fase van mijn opleiding zit, ben ik al aan het werk als webtechnoloog. Bij mijn voormaling stagebedrijf Shapers ben ik inmiddels in dienst en werk ik met regelmaat mee aan internetprojecten. Als freelancer maak ik websites voor kleine bedrijven en andere freelancers. Hierdoor heb ik al een flinke portie ervaring, maar zoals iedereen blijf ik altijd leren. Ik houd dan ook altijd mijn ogen en oren open, op zoek naar nieuwe technologieën en andere innovaties.